Sommarkurs 2019 Fridhems folkhögskola

Sommarkurs på Fridhems folkhögskola

Dans, yoga och mindfulness

Två tillfällen 2019; 24 - 28 jun eller 22-26 jul

Med dans och rörelse utvecklar du kroppens musikalitet och förmåga till uttryck. Genom vägledda improvisationsövningar lockas lekfullhet fram i dansen. Kommunikation och samspel genom rörelse skapar upplevelse av gemenskap. Samtidigt stärks ditt personliga uttryck.

Kursens dansdel utgår från konstformen och tekniken Hilal Dance. Teknikträning ges i grundning, centrering och integrering. Vi stärker kroppens hållning och linjering, och utvecklar dess rytm och flöde. Vi jobbar med hastighet, stillhet, kraftfullhet och mjukhet för att skapa dynamik och balans. Du utvecklar en medvetenhet om dina kroppsliga möjligheter. Med fokus på andning och genom repetition blir rörelsetekniken en naturlig del av dansen.

Under yogaträningen fördjupar vi oss i klassiska yogapositioner som sedan knyts ihop till flödande dynamiska sekvenser. I vissa delar får du träna yoga till klassisk musik som skapar en vacker och lekfull atmosfär. Veckan inkluderar övningar i andningskontroll och meditation.

Samspelet mellan tankar, känslor och kroppsförnimmelser uppmärksammar du under träningen i mindfulness där du också lär dig tekniker för att komma till lugn och ro. I den utsträckning du själv väljer kommer du närma dig svårigheter som pågår i ditt liv just nu och du kan bli vaken på såväl tillvarons möjligheter som begränsningar, som ofta är grogrunden till självbedrägerier. 

Kursen ger en helhet i dans, yoga och mindfulness. Alla oavsett tidigare erfarenheter är välkomna, men du bör vara förberedd på att både dansen och yogan är fysiskt krävande under kursens alla fem dagar. 

Kursledare är Leif Engström och Martina von Schwerin. 

Leif har efter sin utbildning flerårig erfarenhet av att leda kurser i mindfulness och yoga på arbetsplatser och träningsinstitut. Hans efterfrågade undervisning har vuxit fram under trettiotalet längre kurser han hållit för t ex AstraZeneca, Region Halland, Västra Götalandsregionen, Arbetsförmedlingen och Friskis och Svettis. Detta är sjätte året han leder sommarkurs i kombination med dans på Fridhem.

Martina driver dansskolan World Dance Company tillsammans med några kollegor i Göteborg. Hon har sin huvudsakliga dansskolning i arabisk folklig dans och modern dans. Martina undervisar i Hilal Dance, en konstform och teknik med österländsk holistisk rörelsefilosofi. Hon har hållit danskurser på Fridhem varje sommar sedan 2003. Förutom lång erfarenhet som pedagog medverkar Martina som konstnärlig ledare eller dansare i svenska och internationella danskompanier. Hon har framträtt på scen i Europa, Egypten, Jordanien, Indien, Kina och Japan. 

Fridhems Folkhögskola

Box 123

Besöksadress: Rönnebergsvägen 10

Telefon: 0418-44 60 00
E-post: kontor@fridhem.fhsk.se 
Webbadress:http://www.fridhemsfolkhogskola.se/

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

maria | Svar 30.05.2016 10.39

Vad är priset och hur anmäler man sig? Och var ligger Fridhem?

Leif Engström 01.06.2016 18.34

Hej Maria!
Fridhem ligger i Svalöv. Länken till kursen är: http://fridhem.fhsk.se/sommarkurser/kurser#447
Många hälsningar,
Leif

,marianne-hiort.af.ornas | Svar 27.08.2013 21.12

hej Leif, spännande om yoga. Vi sitter här Gittan och Marianne och beundrar från sjukhuset. Hälsningar

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

04.10 | 14:25

Hej Rose-Marie!
För närvarande håller jag kurs uppe i Trollhättan för personalen på sjukhuset. I Kungsbacka planeras en ny kurs men datum är ännu ej bestämt.

...
04.10 | 14:11

Hej!
Vad kostar det att delta i denna kurs samt vart och när hålls den?
Med vänlig hälsning

...
01.06 | 18:34

Hej Maria!
Fridhem ligger i Svalöv. Länken till kursen är: http://fridhem.fhsk.se/sommarkurser/kurser#447
Många hälsningar,
Leif

...
30.05 | 10:39

Vad är priset och hur anmäler man sig? Och var ligger Fridhem?

...
Du gillar den här sidan